header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 09 augustus 2017 06:33

Babyvoeding FrieslandCampina krijgt goedkeuring


FrieslandCampina, Nestle, Abbott, MeadJohnson en Wyeth hebben van de China's Food and Drug Administration (CFDA) groen licht gekregen om vanaf 1 januari 2018 babyvoeding af te zetten in China. China laat vanaf die datum alleen nog geregistreerde merken toe.

De CFDA heeft een eerste lijst gepubliceerd met geregistreerde en dus toegestane merken. Daarop staan 22 bedrijven met in totaal 89 producten die goedgekeurd zijn. Daaronder ook Chinese bedrijven zoals Beingmate met twaalf goedgekeurde producten, Feihe (negen producten), Yashili (vijftien), Junlebao (drie), Mengniu (zes), Yili (zes), Biostime (drie), Red Star (zes) en CHG (drie). Friesland Campina heeft drie producten op de lijst van CFDA staan. MeadJohnsen negen, Wyeth zes, Abbott zes en Nestle twee.

Indammen
FrieslandCampina bevestigt dat Friso stage 1, stage 2 en stage 3 zijn goedgekeurd door CFDA. Met het beleid om alleen nog geregistreerde merken toe te laten op de markt wil China de babyvoedingsmarkt de stroom aan babyvoedingsproducten indammen. Producenten mogen maar een beperkt aantal babyvoedingsmerken op de markt brengen.
Bovendien beoogt de overheid met de verplichte registratie een kwaliteitsslag te maken. Babyvoedingsproducenten moeten standaard produceren volgens de richtlijnen van GMP (Good Manufacturer Practices) en HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point). Om in aanmerking te komen voor registratie moeten producenten ook de samenstelling van de babyvoeding overleggen aan de CFDA voor goedkeuring. Daarbij wordt kritisch gekeken naar de etikettering van de producten en claims voor wat betreft inhoud en herkomst.
Producten die niet op de registratielijst van de CFDA staan, mogen vanaf 1 januari 2018 niet meer in China worden verkocht.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties