header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 11 augustus 2017 08:38

Dean Foods ziet winst afnemen


Zuivelproducent Dean Foods realiseerde in het tweede kwartaal een lagere winst dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet nam wel toe.

Topman Ralph Scozzafava verklaarde als toelichting op de resultaten dat Dean Foods te maken heeft met snelle veranderingen in de retail. Er is sprake van druk op het volume, wat zijn weerslag heeft op de prestaties van het bedrijf. De ceo kondigde aan dat het bedrijf inzet op reductie van de kosten. Aan het eind van dit jaar moet er structureel 40 tot 50 miljoen dollar gesneden zijn.
De winst van Dean Foods, Amerika’s grootste melkverwerker, bedroeg in het tweede kwartaal 20 miljoen dollar, tegen 35 miljoen dollar in tweede kwartaal 2016. De omzet bedroeg 1,93 miljard dollar. In hetzelfde kwartaal in 2016 realiseerde het zuivelbedrijf een omzet van 1,85 miljard dollar.
De afzet van melkdranken onder merklabels daalde met 6 procent. “We zien wel een groei in de afzet van flavoured melk groeit, zo’n 1 procent.” Scozzafava sprak de verwachting uit dat ook in de tweede helft van het jaar de druk op de afzet aanhoudt. In de markt van private labels verloor het zuivelbedrijf de nodige omzet, maar wist het bedrijf ook een belangrijke opdrachtgever binnen te halen, aldus Scozzafava. De effecten daarvan zullen pas terug te zien zijn in de cijfers over 2018.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties