header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 14 augustus 2017 11:01

Eerste halfjaar hogere omzet Duitse Schwälbchen


De Hessische zuivelonderneming Schwälbchen uit Bad Schwalbach realiseerde in de eerste zes maanden van 2017 met 89 miljoen euro een 9 procent hogere omzet bij een ruim 25 procent lagere winst na belastingen (1,04 miljoen euro).

"De omzet is weliswaar gestegen, maar tegelijk zijn de uitbetaalde melkprijzen aan onze melkveehouders fors gestegen. De afgelopen periode kregen de veehouders 35 tot 36 cent per kg melk, terwijl dat in het eerste halfjaar van 2016 niet meer was dan 23 tot 24 cent per kg. Bovendien zijn ook de energiekosten nu hoger dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar", aldus directeur Günter Berz-List.

Zijn onderneming verwerkte de eerste zes maanden van dit jaar 67,3 miljoen kg melk, bijna 3 procent minder dan in dezelfde periode van 2016. De directeur wijt dat o.a. aan het koude weer in maart en april dat leidde tot een lagere melkproductie per koe. Bij Schwälbchen dragen naast melk en room in toenemende mate gemengde koffiedranken en Turkse yoghurt bij aan de omzet.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties