header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 16 augustus 2017 09:28

FrieslandCampina wijzigt top


FrieslandCampina heeft het voornemen de organisatie per 1 januari 2018 te vereenvoudigen. De onderneming vormt vier nieuwe business groups en brengt het aantal leden van de executive board terug tot twee personen: de chief executive officer (Roelof Joosten) en de chief financial officer (Hein Schumacher). Dat heeft de onderneming vandaag bekendgemaakt.

Tegelijkertijd is het vertrek aangekondigd van twee leden van de huidige executive board: Piet Hilarides en Bas van den Berg. Zij hebben in goed overleg met de onderneming, besloten per 31 december 2017 FrieslandCampina te verlaten, aldus een mededeling van het concern.

Business groups
De vier nieuwe business groups worden: Consumer Dairy, Specialised Nutrition, Ingredients en Basic Dairy, Daarnaast wordt een zogeheten leadership team opgericht dat bestaat uit de executive board aangevuld met de presidenten van de business groups, van FrieslandCampina China en een aantal corporate functies.
Piet Hilarides heeft 23 jaar gewerkt voor de onderneming. Hij was onder meer lid van de concerndirectie van Campina. Na de fusie werd hij lid van de executive board van FrieslandCampina en chief operating officer van de business group Cheese, Butter & Milkpowder. In de afgelopen drie jaar was hij chief operating officer van de business group Consumer Products Asia, gevestigd in Singapore.
Bas van den Berg is in 1994 in dienst getreden. Hij was onder meer directeur van Campina Nederland. Na de fusie was hij managing director van Daily Fresh Products, van FrieslandCampina Malaysia, Singapore, Hong Kong en van FrieslandCampina Benelux. In 2015 werd hij lid van de executive board en chief operating officer van de business group Cheese, Butter & Milkpowder.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties