header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 21 augustus 2017 06:52

Omzet Hochdorf plust 12,1 procent in eerste halfjaar


Mede door de opname in de boeken van de vorig jaar overgenomen Pharmalys Laboratories SA boekte de Zwitserse groep Hochdorf (babyvoeding en zuivel) de eerste zes maanden van 2017 met € 275,4 miljoen een 12,1 procent hogere omzet.

De afdeling zuivelingrediënten zag zijn omzet in deze periode vanwege van hogere zuivelprijzen 5,8 procent stijgen naar € 190,7 miljoen omzet. Tegelijk verwerkte Hochdorf met 377,6 miljoen kg zo´n 9,2 procent minder melk, wei, room en permeaat. Ook het volume verkochte zuivelproducten daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, te weten 10,9 procent naar 111.948 ton. Verantwoordelijk voor deze sterke daling waren vooral de buitenlandse zuivelondernemingen van de groep. Zo leed Hochdorf Baltic Milk onder de hoge melkprijzen, die niet op de markt kon worden doorgegeven en onder de zwakke markt voor melkeiwit. Daarom is er de hoeveelheid verwerkte melk verder gedaald en werden productieprocessen geoptimaliseerd.
De recordhoge boterprijzen waren een voordeel voor de Duitse onderneming Uckermärker Milch voor zover de boter uit melk van directe leveranciers gemaakt kon worden. De aankoop van melkvet tegen hoge, concurrerende prijzen was minder winstgevend. Het bedrijf in Prenzlau wordt momenteel nieuw ingericht, waarbij de kwarkafdeling op 31 oktober dichtgaat.

Pharmalys
Met de integratie van de groep Pharmalys verhoogde zich de geconsolideerde omzet van de afdeling Baby Care 36,5 procent naar € 72,53 miljoen. Vanwege tijdelijk geringere leveringen aan Egypte en Libië en duidelijk kortere leveringstermijnen zijn de geproduceerde en verkochte hoeveelheden babyvoeding van de Zwitserse Baby Care-activiteiten gedaald.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties