header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 22 augustus 2017 07:13

‘China in 2022 grootste afzetmarkt zuivel’


China wordt over enkele jaren de grootste zuivelmarkt ter wereld. Nu is dat nog Amerika. Dat zegt onderzoeksbureau Euromonitor International.

In de komende vijf jaar zal de internationale afzetmarkt voor zuivel onder invloed van wijzigend consumentengedrag veranderen, aldus Euromonitor. In 2022 zal China voor het eerst de grootste zuivelmarkt zijn, met een aandeel van 20,4 procent in de wereldwijde afzet. Amerika staat dan tweede met 20,1 procent. India zal in 2021 opschuiven van plaats vier naar drie, ten koste van Japan, met respectievelijk 7,4 procent en 7,3 procent aandeel.
In het overzicht van landen met de meeste zuivelconsumptie zijn India en China flinke groeiers, terwijl Amerika en Brazilië (nummer vier in de ranglijst) geleidelijk aan aandeel verliezen in de globale zuivelafzet.
Euromonitor zegt dat in China drinkyoghurt een belangrijk opkomend product is, waar grote zuivelproducenten op gaan inzetten. In China is dat onder meer zuivelproducent Yili die de ambitie heeft om tot de vijf grootste zuivelproducenten ter wereld te behoren.
In Amerika neemt de consumptie van drinkmelk gestaag af en ontstaat er langzaam maar zeker terughoudendheid in het drinken van melk met een smaakje vanwege het hoge suikergehalte. In India neemt de consumptie van zuivel toe door de hogere gezondheids- en hygiëne bewustzijn in combinatie met de toenemende consumptie van verpakte zuivel.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties