header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 25 augustus 2017 06:23

Murray Goulburn: 10 procent omzetverlies


Murray Goulburn heeft in het financiële jaar 2016/2017 een omzetverlies geleden van tien procent. De geplaagde Australische melkverwerker kwam uit op AU$ 371 miljoen (€ 248 miljoen). Een fors gedaalde melkaanvoer is de oorzaak van de omzetdaling.

Topman Ari Mervis zei dat de melkaanvoer eind juni met 22 procent was gedaald tot 2,7 miljard liter. Ook in het nieuwe financiële jaar zet die daling door, aldus Mervis. Hij verwacht dat MG in 2018 nog 2 miljard liter melk verwerkt. De divisie Nutritionals van MG leed een omzetverlies van 34,6 procent.
Het omzetverlies noopt de zuivelproducent tot vergaande maatregelen. Eerder dit jaar viel al het besluit drie fabrieken te sluiten. Mervis kondigde aan dat MG nog meer gaat snijden in de productiefaciliteiten. Inmiddels heeft het concern ook een streep gezet door de plannen om met de Amerikaanse babyvoedingsproducent Mead Johnson een productiefaciliteit in China te bouwen. Geplande investeringskosten: AU$ 300 miljoen.
Om de uitstroom van melkveehouders te stoppen trok de melkverwerker afgelopen voorjaar de omstreden milk supplier support package in, een besluit dat de producent AU$ 150 miljoen kost. In reactie op overnamegeruchten in de media verklaarde Mervis dat er een aantal partijen zich hebben gemeld. De Deutsche Bank, adviseur van MG, beoordeelt de plannen, aldus Mervis.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties