header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 29 augustus 2017 11:24

DBV-scholing vanwege zuiveltermijnmarkt


De Duitse boerenorganisatie DBV gaat in zeven seminars in heel Duitsland melkveehouders scholen, zodat die het prijsrisico van hun boerderijmelk beter kunnen afdekken door actief te worden op de beursgenoteerde goederentermijnmarkt voor zuivelproducten.

Volgens het DBV is kennis over de praktijk van het afdekken van prijsrisico´s op een goederentermijnmarkt een absolute voorwaarde. Alleen dan kan een melkveehouder zelfstandig of in het kader van een zuivelonderneming, resp. melkveehoudersvereniging actief worden op deze beurs. Tijdens de seminars presenteren Noord-Amerikaanse collega´s hun ervaringen. Die dekken al vele jaren hun prijsrisico af op de in de VS bestaan beurzen. Daarop voortbordurend willen het DBV, het Kieler Instituut voor Voedingseconomie en de Raiffeisenorganisatie met de deelnemende melkveehouders overleggen welke modellen van het afdekken van het prijsrisico het best kunnen worden ingezet in de Duitse praktijk.
De afgelopen jaren hebben laten zien dat de voortgaande liberalisering van de Europese zuivelmarkt gepaard gaat met schommelingen van de prijzen voor de onderscheiden melkproducten. Dat heeft zeer grote invloed op de inkomens van de veehouders. Daarom worden instrumenten waarmee ze deze prijsschommelingen kunnen afdekken steeds belangrijker, aldus het DBV.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties