header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 30 augustus 2017 09:56

Arla Foods start dochter in Ghana


Het coöperatieve zuivelconcern Arla Foods bouwt momenteel aan een nieuwe verkoop- en productieorganisatie in het Afrikaanse land Ghana om daar nog deze herfst met eigen merkproducten te kunnen inspelen op de groeiende vraag naar zuivelproducten.

Arla Foods Ltd, zoals de nieuwe dochteronderneming gaat heten, vestigt zijn hoofdkantoor in de Ghanese hoofdstad Accra en verkoopt er producten van het eigen merk Dano, die ook in Nigeria worden afgezet. Daartoe behoort melkpoeder, waaraan in de snel groeiende middelklasse in de stedelijke gebieden grote behoefte bestaat. Later worden er ook boter en kaas onder waarde toevoegende merken als Arla en Lurpak verkocht. Deze stap past in Arla´s strategie 'Goede groei 2020', waarbij de onderneming buiten de EU nieuwe markten creëert. De onderneming wil tot 2020 zijn Afrikaanse omzet ten zuiden van de Sahara verdrievoudigen.

Distributieovereenkomst
De nieuwe dochter in Ghana bestaat om te beginnen uit een ompakkingsstation niet ver van Accra en het hoofdkantoor van waaruit de producten worden verkocht. Ook werd een distributieovereenkomst met de firma Multipro Consumer Products Ltd. ondertekend, een partner waarmee het Europese concern al samenwerkt in Afrika ten zuiden van de Sahara. "We komen naar Ghana om daar langdurig aan de slag te gaan en daartoe hebben we een sterke lokale partner nodig. Daarom zijn we blij met de samenwerking met een ervaren partner, die in dit land over een sterk distributienet beschikt", aldus Steen Hadsbjerg, vicedirecteur voor Arla´s regio Afrika ten zuiden van de Sahara. Het concern is inmiddels gestart met de bouw van het ompakkingsbedrijf en zoekt daarvoor ook al lokale medewerkers.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties