header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 30 augustus 2017 11:15

Arla's melkprijs eerste halfjaar 19 procent omhoog


Arla Foods heeft zijn omzet in het eerste halfjaar van dit jaar 3,4 procent verhoogd naar € 5 miljard en de uitbetaalde melkprijs met 19 procent naar 35,8 cent, zo heeft het coöperatieve zuivelconcern meegedeeld.

Na bijna drie jaar met lage prijzen in de zuivelsector zijn in dit eerste halfjaar de melkprijzen duidelijk verbeterd. Dat was een direct gevolg van een lagere of gelijkblijvende melkproductie in vergelijking met vorig jaar en een hogere vraag naar melk en zuivelproducten in Europa, de VS en de ontwikkelingslanden. Ook Arla zag zijn melkaanvoer dalen, te weten van 7,2 miljard kg in de eerste zes maanden van vorig jaar naar 7 miljard kg in dit eerste halfjaar.
"Door al deze ontwikkelingen hebben we in de afgelopen twaalf maanden de aan onze leden/veehouders uitbetaalde melkprijs met 42 procent kunnen verhogen. Dat was dringend noodzakelijk, want de laatste jaren waren voor de meeste melkveehouders wereldwijd uitermate moeilijk", aldus ceo Peder Tuborgh van Arla Foods. "Omdat de markt zich verder verbetert, zou het tweede halfjaar van 2017 nog beter moeten zijn. We gaan ervan uit dat de positieve prijstrends zich voortzetten. Daarom hebben we in de maanden juli tot en met september de aan onze veehouders uitbetaalde melkprijs verder verhoogd. Ik denk dat we dit hoge niveau ook de rest van het jaar kunnen doorzetten", aldus Tuborgh.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties