header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 01 september 2017 08:56

Vlaamse Milk Trading Company gaat van start


De Vlaamse melkveehouders die zich aansloten bij de cvba Milk Trading Company (MTC) kunnen binnenkort voor het eerst gezamenlijk positie innemen op de termijnmarkten voor voedergrondstoffen en zuivel. De organisatie start met 43 melkveehouders die samen ruim 55 miljoen liter melk produceren.

De Milk Trading Company die in juli officieel werd opgericht, wil voor alle melkveehouders gezamenlijk posities innemen op de termijnmarkt om op die manier een stabieler inkomen te creëren.
De organisatie, een initiatief van adviesbureau DLV en voederbedrijf Vital Nutrition, startte dit voorjaar met de opzet van een Milk Trading Company voor Vlaamse melkveehouders. De melkveehouders krijgen in deze samenwerking tools zoals marktinformatie aangereikt waarmee ze kunnen reageren op de fluctuerende voer- en melkprijzen.

Stabielere en hogere marge
Doel van het initiatief is kennis delen en op een slimme manier melk- en voederprijzen op de termijnmarkt afdekken en daardoor een stabiele en hogere marge behalen. De Milk Trading Company is opgezet naar voorbeeld van de Pig Trading Company, een samenwerkingsverband van varkenshouders dat zich eveneens beter wil indekken tegen de volatiliteit op de markt.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties