header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 04 september 2017 06:42

Duitse Omira in handen van Franse Lactalis


Na het groene licht voor de overname door de Duitse kartelautoriteiten is de Zuid-Duitse zuivelcoöperatie Omira per 1 september 2017 officieel overgenomen door het Franse particuliere concern Lactalis.

Vanaf afgelopen vrijdag geldt de melkprijsgarantie die het Franse Lactalis voor ten minste tien jaar heeft afgegeven aan alle 2.600 voormalige leden/veehouders van Omira. Die waren overigens al op 22 juni 2017 met 97,8 procent akkoord gegaan met de door de directie en raad van commissarissen voorbereide verkoop aan Lactalis. Alle juridische afspraken met medewerkers, melkleveranciers en dergelijke zijn per 1 september overgedragen aan Omira GmbH met Ralph Wonnemann als directeur.

In handen van melkveehouders
Daarnaast is er de Omira Oberland-Milchverwertung GmbH, die vanaf 1 september geheel in handen is van de melkveehouders. Die houdt zich uitsluitend bezig met de grondstofvoorziening en ophaling van de boerderijmelk. Deze onderneming blijft de hoeveelheden melk van alle melkleveranciers van Omira Oberland-Milchverwertung en van de aangesloten coöperaties bundelen. “We zijn blij dat door deze integratie van Omira GmbH in de groep Lactalis de toekomst van onze melkveehouders en de beide productielocaties Ravensburg en Neuburg veiliggesteld konden worden”, aldus Ralph Wonnemann.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties