header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 04 september 2017 06:49

Beierse kaasconcern Hochland bestaat negentig jaar


Het Beierse kaasconcern Hochland bestaat negentig jaar. Met bescheiden middelen hebben Robert Reich en Georg Summer 1 september 1927 de kaasfabriek Hochland opgericht, dat inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijd opererend kaasconcern.

De oprichters hebben destijds herkend wat voor mogelijkheden het in Zwitserland uitgevonden product smeltkaas had. Smeltkaas was toen een grote stap vooruit in een periode, waarin veel gezinnen niet over een koellast beschikten. In 1942 kwam door de fusie met conservenkaasfabriek Franz Fuchs een derde eigenarenfamilie in Hochland. Tot op de dag van vandaag is Hochland een onafhankelijke, particuliere kaasonderneming in eigendom van drie families.

300.000 ton kaas
Tegenwoordig produceert Hochland uit het Beierse Heimenkirch met 4.400 medewerkers meer dan 300.000 ton kaas. Het zette daarmee in 2016 € 1,2 miljard om. Het beschikt niet alleen in Duitsland, maar ook in Frankrijk, Polen, Roemenië en Rusland over eigen Europese productiebedrijven. Met Franklin Foods kocht het begin dit jaar twee fabrieken voor verse kaas in de VS. De machinebouwdochter Hochland Natec is met de onderneming Goldpeg ook in Australië aanwezig. Daarnaast heeft het concern zich met dochterbedrijf E.V.A. in Oberreute met moderne kaastechnologie gericht op de productie van vegane levensmiddelen onder het merk Simply V. Ten slotte was Hochland erbij toen Amazon begin mei 2017 zijn levensmiddelenleveringsservice ‘Fresh’ in Duitsland startte. Sindsdien zijn ongeveer veertig artikelen uit de Hochland-portfolio online verkrijgbaar. Volgens ceo Peter Stahl was de start van Hochland geslaagd en blijft zijn onderneming inspelen op nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties