header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 07 september 2017 05:41

In Duitsland kost een pakje boter nu € 1,99


Bij de discountsupermarkten in Duitsland is de consumentenprijs voor een pakje boter van 250 gram de afgelopen dagen gestegen naar € 1,99, de hoogste stand sinds de invoering van de euro in 2002.

Duitse marktdeskundigen gaan ervan uit dat er vóór Kerstmis nog een prijsstijging zal worden doorgevoerd. In die periode wordt in de Duitse keukens traditioneel veel boter verbruiken. Aldi Nord geeft als reden voor de huidige prijsstijging de actueel stijgende kosten bij de inkoop op. Dat heeft te maken met de wereldwijde vraag naar botervet, waardoor de discountsupermarkt zich gedwongen ziet tot deze hernieuwde prijsverhoging. De verwachting is dat ook andere supermarkten in Duitsland de discounter volgen en deze hogere prijzen doorberekenen aan hun klanten.

Prijsstijging
Begin mei heeft Aldi de prijs voor zijn goedkoopste boter onder eigen merk met 10 cent verhoogd naar € 1,29 per pakje. Begin juni werd het pakje er opnieuw 20 cent duurder. Een maand later kwam er nog eens 30 cent bij en steeg de prijs naar € 1,79. En nu komt er nog eens 20 cent bij.
Deze prijsstijging voor boter haalt zelfs de nieuwsrubrieken op de diverse Duitse tv-zenders. In de actualiteitenuitzending van de WDR in de deelstaat Noordrijn-Westfalen was woensdag 6 september het melkveebedrijf van Hans Stöcker, lid van de Raad van Commissarissen van FrieslandCampina, vol in beeld. Volgens hem is onder andere de duidelijk gestegen vraag naar boter een van de redenen van de krapte op de markt voor botervet. Het imago van boter is aanmerkelijk verbeterd, mede omdat het veel meer goede eigenschappen heeft dan eerst werd aangegeven. Bovendien profiteert boter volgens Stöcker van de trend naar natuurlijke levensmiddelen en het genieten van de voeding.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties