header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 07 september 2017 10:53

Onderzoek naar veilingsysteem EU-zuivel


De Leipziger goederenbeurs European Energy Exchange (EEX) en het internationale handelsplatform Global Dairy Trade (GDT) gaan onderzoeken of ze samen een veilingsysteem kunnen opbouwen voor de handel in Europese zuivelproducten.

Beide bedrijven hebben daartoe een intentieverklaring tot samenwerking ondertekend. In de komende maanden wordt met kopers en verkopers van zuivelproducten over de mogelijkheden van een dergelijk veilingplatform gesproken. “We zijn ervan overtuigd dat een dergelijk instrument voor de zuivelsector nuttig kan zijn onder andere als aanvullend afzetkanaal voor de export van zuivelproducten en ook als een bron van fundamentele informatie ten behoeve van nieuwe instrumenten op het vlak van risicomanagement rond de melkprijzen”, aldus Sascha Siegel van de afdeling agrarische producten van de EEX. GDT-directeur Eric Hansen wijst erop dat de EEX groot vertrouwen geniet in de zuivelbranche en de enige in Europa is met een duidelijk volume aan zuivelcontracten op de goederentermijnmarkt.

Ruim 520 deelnemers
De GDT is een volle dochter van de coöperatieve zuivelgroep Fonterra in Nieuw-Zeeland. Met ruim 520 geregistreerde deelnemers uit meer dan tachtig landen is het veilinghuis belangrijk voor de wereldhandel in zuivelproducten. Aan de EEX in Leipzig worden sinds mei 2015 futures verhandeld in mager melkpoeder, boter en weipoeder.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties