header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 12 september 2017 08:17

Duurzaamheid nu in bedrijfsopleiding Emmi


Met het programma 'Duurzaamheid in de beroepsopleiding' is het Zwitserse zuivelconcern Emmi in de eigen onderneming een initiatief gestart waarbij het de bedrijfsgerichte opleidingen combineert met het thema duurzaamheid.

Samen met de stichting myclimate is het als eerste Zwitserse onderneming de Emmi Company Challenge gestart. Deze projectwedstrijd richt zich op iedereen die in de onderneming een beroepsopleiding volgt. Ze worden opgeroepen projecten te ontwikkelen die energie sparen, de energie-efficiency bevorderen, medewerkers betrekken bij dit thema of op een andere manier bijdragen aan het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen door de onderneming.

Teamwork
Deze wedstrijd is vooral teamwork. Al degenen die bij Emmi een beroepsopleiding volgen, komen per locatie bij elkaar en spreken de eerste duurzaamheidsmaatregelen door. Dan volgen workshops van het team van myclimate Energie- en Klimaatwerkplaats, die de basiskennis van de deelnemers opfrist en helpt bij het vinden, ontwikkelen en uitwerken van projecten. In de tweede stap presenteren de teams hun project aan een groep experts van Emmi en myclimate om groen licht te krijgen voor de definitieve uitwerking. Daarmee gaan de teams t/m december aanstaande aan de slag, waarna een jury deze finale projecten beoordeelt.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties