header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 13 september 2017 13:56

Smaak en gezondheid moeten leiden tot meer bioaankopen


Consumenten van biologisch voedsel vinden de kwaliteit van producten van belang, terwijl voor gangbare consumenten prijs en gemak telt. Wil deze groep meer biologische producten kopen, dan moet de nadruk meer op smaak en gezondheid liggen, toont onderzoeksrapport 'Impact biologische boodschappenmand' van WUR en het Louise Bolk Instituut.

Smaak is voor beide groepen belangrijk bij hun keuze voor een product. Voor gangbare consumenten zijn gezondheid en milieugerelateerde aspecten minder van belang dan voor biologische consumenten. Voor hen is prijs en gemak belangrijker. Zij zullen sneller kiezen voor biologisch wanneer deze producten gemakkelijk beschikbaar of juist in de aanbieding zijn.

Minder plastic afval
Het onderzoek geeft tevens aan dat consumenten die biologisch eten meer onbewerkte en gezonde producten in hun mand hebben dan regulier etende consumenten. Ook lijken ze meer volgens de richtlijnen van gezonde voeding te eten en hebben ze minder plastic afval. Kopers van met name biologisch zijn bovendien milieubewuster en denken meer aan dierwelzijn.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties