header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 15 september 2017 08:55

Zuivelcoöperaties in gesprek met Duitse kartelwaakhond


Volgens voorzitter Franz-Josef Holzenkamp van het Deutscher Raiffeisenverband (DRV) lopen de gesprekken over de vanzelfsprekendheid van de coöperatieve leverancierscontracten in de zuivelindustrie met Duitse mededingingsautoriteit nog altijd.

Holzenkamp, de nieuwe voorzitter van het verbond van Duitse coöperatieve ondernemingen, zei dat deze week in het bestuur van de Duitse boerenorganisatie DBV, waar hij als gastspreker optrad. Hij wees alle eisen naar veranderingen opgelegd door invloeden van buiten de sector of zelfs wettelijke eisen om deze leveranciersbetrekkingen te veranderen, resoluut van de hand. “Voor een succesvolle, verdere ontwikkeling van de coöperatieve melkveehouderij is de bij het DRV aangesloten belangengroep van de coöperatieve zuivelindustrie IGM leidend”, stelt Holzenkamp. “Deze groep studeert momenteel intensief op mogelijke instrumenten om het prijsrisico in de sector af te dekken en op de uitbouw van het risicomanagement in de melkveehouderij.”

Waarschuwing
Voorzitter Joachim Rukwied van het DBV waarschuwde ervoor dat de melksector zich in de huidige tijd met zeer schommelende prijzen en de sterke wereldwijde concurrentie het coöperatieve model verder moet ontwikkelen. Volgens hem zullen de coöperaties een doorslaggevend rol spelen bij de toekomst van de Duitse landbouw en voedingsindustrie.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties