header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 19 september 2017 07:11

Synlait verhoogt winst en omzet


Synlait wist de winst en omzet in de financiële jaar 2016/2017 te vergroten. De zuivelproducent uit Nieuw-Zeeland noteerde een winst van NZ$ 38,2 miljoen, een stijging van 11 procent. De omzet steeg met 39 procent naar NZ$ 759 miljoen. De nettoschuldenlast daalde van NZ214 miljoen naar NZ83 miljoen.

Het boekjaar eindigde op 31 juli. Toen de balans werd opgemaakt werd duidelijk dat de strategie om meer melk te verwerken in producten met hogere toegevoegde waarde zijn vruchten afwerpt. De melkverwerker produceerde 18.776 ton babyvoeding, een groei van 17 procent.

Uitbouw
Synlait houdt de focus op en verdere uitbouw van de productie van babyvoeding. De samenwerking met a2 Milk, waarvoor Synlait in licentie babyvoeding maakt, droeg bij aan de omzet en winstgroei.
In een toelichting op de cijfers hintte de business-to-businessproducent dat het zich op de consumentenmarkt gaat begeven. Ceo John Penno lichtte toe dat Synlait daarbij niet denkt aan babyvoeding, maar aan andere producten die niet conflicteren met de producten die Synlait in opdracht van derden maakt. Met een eigen merk babyvoeding zou Synlait zich op dezelfde markt begeven als a2 Milk.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties