header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 21 september 2017 11:35

Duitsers drinken weer meer volle melk


Duitsers dronken in 2016 gemiddeld meer volle consumptiemelk dan halfvolle, zo blijkt uit de berekeningen van het Duitse Landbouw-Economisch Bureau (BLE).

Het gemiddelde verbruik per Duitser bedroeg vorig jaar 52,6 kg consumptiemelk. Dat was 1,1 kg per persoon minder dan het jaar daarvoor. Deze daling is vooral het gevolg van de gestegen bevolking, mede door de opname van vluchtelingen in 2016. De totale consumptie is vorig jaar onveranderd gebleven. Wel steeg in 2016 het verbruik van room, te weten 200 gram naar 6,0 kg per Duitser.

Vetgehalten
Opvallend is dat de consumptiegewoonten de laatste jaren zijn veranderd als het om vetgehalten in consumptiemelk gaat. Zo was het drinken van volle melk gedaald tot een laagterecord van 24,2 kg in 2013. Volgens ZMB, het zuivel-statistische bureau in Berlijn, is deze trend inmiddels omgebogen. Vorig jaar dronk de Duitser gemiddeld 25,7 kg volle melk. De gemiddelde consumptie van halfvolle melk die sinds 2008 een zegetocht beleefde, stagneerde een aantal jaren om sinds 2015 te dalen. Vorig jaar dook de consumptie van halfvolle melk met 22,9 kg voor het eerst sinds 2005 onder het consumptieniveau van volle melk. De consumptie van magere melk speelt in Duitsland met 0,6 kg per Duitser een zeer ondergeschikte rol.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties