header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 26 september 2017 08:47

Interesse Duitse Ostmilch in DMK-fabriek Rügen


Zuivelgroep Ostmilch Handels GmbH uit Berlijn heeft zich bij het coöperatieve zuivelconcern DMK gemeld met interesse voor de overname van de DMK-fabriek in Bergen op het Duitse Oostzee-eiland Rügen.

Of de verkoop doorgaat hangt af van de overnameprijs en andere voorwaarden, maar beide ondernemingen hebben ruim een jaar de tijd om het eens te worden. De groep DMK kondigde in juni aan de kaasfabriek in 2019 te willen sluiten, omdat het er met verlies produceert. Daar wordt in opdracht van de groep Rotkäppchen Peter Jülich de zachte kaas ‘Rügener Badejunge’ (zie afbeelding) geproduceerd. Deze groep wil deze Duitse traditionele kaas voortaan in zijn zuivelfabriek in Thüringen produceren en daarvoor wordt in deze productielocatie geïnvesteerd.

Nicheproducten
Ostmilch Handels GmbH ziet mogelijkheden om in de fabriek op Rügen nicheproducten te maken. Deze in 1991 opgerichte onderneming heeft een jaarlijks handelsvolume van ongeveer € 250 miljoen. In 2008 nam Ostmilch de operationele activiteiten over van de Milchprodukte Gesellschaft Leonhardt en nam een belang in de zuivelonderneming Uckermärker Milch in Prenzlau. Sinds januari 2015 heeft de Zwitserse groep Hochdorf Holding AG een belang van 26 procent in de Ostmilch Handels GmbH en in alle andere Ostmilch-ondernemingen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties