header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 29 september 2017 09:19

RvC Duitse DMK: sluiting fabrieken definitief


De Raad van Bestuur van de Duitse zuivelcoöperatie DMK Deutsches Milchkontor heeft deze week in meerderheid definitief besloten om enkele fabrieken te sluiten.

Daarmee reageert de onderneming op de opzeggingen van veehouders en de daarmee verbonden verminderde melkaanvoer. Als gevolg van deze besluiten worden in het eerste kwartaal van 2018 de fabrieken in Rimbeck (Nordrhein-Westfalen) en Bad Briba (Saksen-Anhalt) gesloten. Bovendien wordt in Nordhackstedt (Schleswig-Holstein) de lijn voor de kleinverpakking van kaas half 2018 stilgelegd. Van deze maatregelen is ook de fabriek in Bergen op het eiland Rügen getroffen, die op zijn laatst in de tweede helft van 2019 dichtgaat. Deze sluiting heeft vooral te maken met de te hoge productiekosten van de ‘Rügener Badejunge’. Dat is een geliefde Oost-Duitse zachte kaas, die DMK in opdracht van Rottkäppchen Peter Jülich maakt. Dit concern bouwt momenteel zijn fabriek in Thüringen uit om deze kaas vanaf 2019 daar te produceren.

Zeer kritisch
Dr. Till Backhaus, landbouwminister van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern, heeft zich zeer kritisch uitgelaten over het DMK-besluit om de fabriek op Rügen definitief te sluiten. “Er zijn serieuze, potentiële kopers voor de zuivelfabriek. Dat DMK desondanks de locatie wil ontmantelen, is zeer teleurstellend. Met dit besluit neemt deze zuivelcoöperatie geen enkele sociale verantwoording voor deze fabriek en diens medewerkers. Ik blijf vechten voor het behoud van de fabriek en zijn arbeidsplaatsen”, aldus Backhaus.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties