header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 06 oktober 2017 08:03

Zuivel blijft achter in aankoop duurzame producten


De consument kocht vorig jaar voor € 3,8 miljard aan duurzame producten, 26 procent meer dan in 2015. De toename was te zien in alle productgroepen, behalve in duurzame zuivelproducten waarvan de bestedingen met -1 procent terugliepen. Dit blijkt uit de jaarlijkse Monitor Duurzaam Voedsel van Wageningen Economic Research in opdracht van het ministerie van EZ.

Vooral duurzame vlees en vleeswaren werden meer gekocht: 31 procent van de gekochte vleesproducten is duurzaam. Daarna volgen koffie en thee met 24 procent. Eieren hebben met 40 procent het grootste marktaandeel in duurzaam binnen de productgroep.

Grootste groei in on the go
De omzet in de supermarkt steeg met 36 procent) naar € 2.405 miljoen en ook in foodservice zoals horeca, zorginstellingen en catering nam deze toe met 14 procent. Bij de speciaalzaken stegen de consumentenbestedingen niet; hier komen de bestedingen van consumenten uit op € 336 miljoen. De grootste groei in de aankoop van duurzaam voedsel – 42 procent – is te zien bij 'on the go'-verkooppunten zoals treinstations, tankstations of op het vliegveld.
Duurzaam voedsel kreeg daarmee binnen de totale voedselbestedingen een groter aandeel van 8 procent in 2015 naar 10 procent vorig jaar. Consumenten besteedden het meest aan de keurmerken Biologisch (€1,2 miljard) en Beter Leven
(€1,1 miljard).

Meer informatie: Monitor Duurzaam Voedsel

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties