header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 06 oktober 2017 12:40

Duitse zuivel achter duurzaamheidsdoel VN


De Duitse zuivelketen heeft zich donderdag 5 oktober achter de Rotterdamse verklaring van de internationale zuivelfederatie IDF geschaard voor een duurzame ontwikkeling van deze sector.

Daartoe ondertekenden (DBV-foto v.l.n.r.) dr. Henning Ehlers van het Deutscher Raiffeisen Verband (DRV), Karsten Schmal van het Verband der Deutschen Milchwirtschaft (VDM), Eckhard Heuser van Milch-Industrie Verband (MIV) en Bernard Krüsken van de Duitse boerenorganisatie DBV de verklaring in aanwezigheid van dr. Judith Bryans, IDF-voorzitter (midden op de foto).
De “Rotterdams verklaring” is een zelfverplichting waarbij de “Agenda 2030 voor een duurzame ontwikkeling” van de Verenigde Naties (VN) wordt vertaald naar en omgezet in de internationaler melksector. Deze verklaring werd in 2016 in Rotterdam op de wereldzuiveltop van de IDF plaatsvervangend voor één miljard met de wereldwijde zuivelsector verbonden mensen en de FAO ondertekend.

Belangrijk signaal
De verklaring benadrukt dat het voedingsmiddel melk niet alleen van belang is voor een uitgebalanceerde en gezonde voeding, maar ook bijdraagt aan het zekerstellen van het inkomen van veel mensen en van de economische ontwikkeling van het platteland. Daarom is het logisch het systeem melk met een geïntegreerde aandacht voor duurzaamheid verder te ontwikkelen. Door de ondertekening van deze verklaring willen de vier organisaties uit de Duitse zuivelsector een belangrijk signaal afgeven dat zij de wereld willen voorzien van veilige en duurzame zuivelproducten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties