header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 10 oktober 2017 07:39

Gentechvrije kwark en slagroom van Beierse BMI


De Beierse zuivelonderneming BMI lanceert dezer dagen de eerste gentechvrije kwark (naturel en met kruiden) en slagroom in de Duitse supermarkten en bij de grootverbruikers.

Deze producten worden aangeboden in een groot aantal verpakkingen en vetpercentages en hebben alle het groene logo ‘Ohne Gentechnik’ van het Duitse ‘Verband ohne Gentechnik’ (VLOG). Bayerische Milchindustrie (BMI) ondersteunt zijn veehouders daarvoor met een toeslag. Dat blijkt een succesvol concept te zijn, want meer dan de helft van de boerderijmelk, die de BMI-veehouders in de gangbare melkveehouderij produceren, stamt uit gentechvrij veevoer.

Ultramoderne kwarkseparatoren
Deze melk wordt verwerkt in onder meer de fabriek in Zapfendorf. In dit moderne bedrijf voor verse melkproducten tussen Bamberg en Bayreuth, in het noorden van Beieren, investeerde BMI intensief. Daar staan nieuwe, ultramoderne kwarkseparatoren die ook bij lage vetgehalten een vaste en romige kwark produceren, dat vooral voor bakkerijen en horecabedrijven belangrijk is. Naast deze fabriek zijn ook de BMI-fabrieken in Jessen (Saksen-Anhalt), Obermaßfeld (Thüringen) en Langenfeld (Beieren) en de fabriek voor droge melkproducten in Peiting (Beieren) volgens de standaarden van de VLOG gecertificeerd. BMI-directievoorzitter Peter Hartmann: “Voor onze afnemers wordt hun kennis over de herkomst en productiewijze van de producten steeds belangrijker. Met het VLOG-logo geven we hen nog meer duidelijkheid en zekerheid.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties