header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 12 oktober 2017 14:32

Geen recht op € 309 miljoen Duitse superheffing


De Duitse melkveehouders kunnen niet meer hopen op terugbetaling van de € 309 miljoen boete die ze over het laatste superheffingsjaar 2014/15 wegens quotumoverschrijding aan de Europese Commissie moesten afdragen.

Dat blijkt uit het vonnis dat het Financiële Hof van de Bondsrepubliek (BFH) in München afgelopen woensdag velde. Een melkveehouder is daar met de poging gestrand om de door Brussel verlangde superheffing wegen de quotumoverschrijding in het superheffingsjaar 2014/15 te laten vallen. De beperking van de melkproductie eindigde uiteindelijk in maart 2015. Omdat de Duitse veehouders in het laatste quotumjaar gas hadden gegeven, moesten ze over dat jaar € 309 miljoen boete betalen. De betrokken melkveehouder vond dat de EU na het uitlopen van de quota geen superheffing meer had mogen opleggen.
Het BFH ziet dat anders. Omdat de melkquotering tot en met maart 2015 in kracht was, geldt voor dit periode ook de superheffing, of die nu later moest worden betaald of niet. Het opleggen van de boete heeft “noch het beginsel van de rechtszekerheid noch het beginsel van de evenredigheid” overtreden, zo staat in het vonnis te lezen. Hiermee bevestigt de hoogste Duitse financiële rechter het vonnis van de Hamburgse financiële rechtbank.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties