header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 17 oktober 2017 14:35

Fonterra: groei melkproductie minder dan 1 procent


De Nieuw-Zeelandse zuivelproducent Fonterra heeft de verwachte melkproductie voor dit seizoen naar beneden bijgesteld. De melkverwerker voorziet dat er dit melkseizoen 1,54 miljard kg milksosilds worden aangevoerd door de melkveehouders, dat is 0,9 procent meer dan afgelopen seizoen toen de melkaanvoer 3 procent daalde. De verwachting was dat de melkaanvoer dit melkseizoen met 3,2 procent zou stijgen.

Reden voor de naar beneden bijgestelde verwachting is de regen die voor natte maanden augustus en september hebben gezorgd, wat de melkproductie nadelig heeft beïnvloed op zowel het Noorder- als Zuidereiland.

Ander signaal
Met de verwachtingen geeft ’s werelds grootste zuivelexporteur een ander signaal af dan recent de Rabobank en ook de Bank of New Zealand, die respectievelijk een groei van 2,5 tot 3,5 procent en 1 tot 2 procent voorspelden. Daarbij had laatstgenoemde bank de prognose al naar beneden bij gesteld.
De achterblijvende melkproductie scheelt een paar procentpunten in de zuivelexport van Nieuw-Zeeland, aldus BNZ, die daaraan toevoegt dat die ontwikkeling de zuivelprijzen op de wereldmarkt wat steun zou moeten bieden.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties