header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 18 oktober 2017 11:09

Afzet babyvoeding in China stuwt omzet Danone


Danone boekte in het derde kwartaal een omzet van € 6,45 miljard, een groei 16,6 procent. Het Franse concern profiteerde vooral van de gestegen verkoop van babyvoeding en mineraalwater in China.

De producent realiseerde in de eerste drie kwartalen een omzet van € 18,582 miljard, een groei van 12 procent. Voor heel 2017 blijft Danone, die dit jaar de Amerikaanse producent van biologische en sojavoeding WhiteWave overnam, uitgaan van een groei van de winst per aandeel van meer dan 12 procent.
In de divisie zuivel (melk en plantaardig) deed Danone het slecht in Brazilië, waar de omzet flink daalde door ‘negatieve marktomstandigheden in een fragiele economie’. In het Latijns-Amerikaanse land heeft het concern zijn productportfolio, distributienetwerk en organisatie geherstructureerd. In Europa is de omzetgroei licht verbeterd ten opzichte van het tweede kwartaal in 2017, maar bleef de score negatief.

Bemoedigend
Het concern blijft inzetten op marketinginspanningen rondom het merk Activia. Het concern ontwikkelde nieuwe producten en verpakkingen en startte reclamecampagnes in Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk om de verkoop te ondersteunen. “De eerste resultaten zijn bemoedigend, met Activia Wecereal in Frankrijk en Italië en Activia Double Zero in het VK”, stelt het concern. 
In Amerika wist Danone in de retail naar eigen zeggen marktaandeel te winnen in het yoghurtsegment. Plantaardige yoghurt, Griekse yoghurt en (familie)yoghurt met een gezondheidsclaim (minder calorieën) maakten een sterke groei door.

Te groot aanbod
Met de verkoop van biologische melk gaat het minder goed in de VS. Oorzaak is het te grote aanbod, aldus het concern dat in reactie daarop meer biologische melk gaat verwerken in opkomende producten als bioyoghurt, kaas en creamers. Ook zet het in op innovatie, zoals langere houdbaarheid en aangepaste samenstelling zoals meer vitamine D. 
In de speciale voeding scoorde Danone sterk, met dank aan onder meer de babyvoeding verkoop in China. Die ‘accelaratie’ schrijft het concern toe aan marktomstandigheden (meer geboortes), maar ook aan de realisering van een duurzaam distributiemodel met de introductie van Aptamil Platinum.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties