header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 25 oktober 2017 08:15

Emmi-belang in Mexideli naar 51 procent


De Zwitserse zuivelonderneming Emmi heeft zijn belang in de Mexicaanse onderneming Mexideli 2000 Holding SA de CV verhoogd van 50 naar 51 procent.

Over de aankoopprijs en andere contractafspraken hebben beide ondernemingen geen mededelingen gedaan. Daarmee heeft Emmi nu een meerderheidsbelang in Mexico´s leidende importeur van specialiteitskazen. Yory Salant, een van de oprichters van Mexideli blijft ceo en krijgt de opdracht om samen met zijn managementteam de onderneming verder uit te bouwen. In Latijns-Amerika is Mexico naast Chili en Brazilië het derde standbeen van Emmi.
Mexideli wordt geheel geconsolideerd in de financiële boeken van Emmi. Het bedrijf is al bijna dertig jaar succesvol bezig met hoogwaardige service voor supermarkten en foodserviceklanten. Mexideli beschikt over een moderne logistieke en importstructuur met vijf vestigingen in Mexico en biedt werk aan circa 300 medewerkers. Het is Mexico´s leidende importeur van hoogwaardige voedingsmiddelen. Daarom gaat Emmi ervan uit dat het door Mexideli zijn positie in deze groeiende markt kan versterken. Daarvan profiteren vooral de Zwitserse exportkazen, kaasfondue en de desserts van de Italiaanse dochter A-27.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties