header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 31 oktober 2017 08:38

Arla krijgt groen licht voor overname in Zweden


De Zweedse mededingingsautoriteit heeft ingestemd met de overname van de zuivelcoöperatie Gefleortens Mejeriförening (GM) door het Zweedse dochterbedrijf van Arla Foods. Tot verrassing van de branche verbond de karteldienst geen voorwaarden aan de overname.

Een eerdere poging van Arla om GM over te nemen wees de mededingingsautoriteit nog af. Toen had Arla Foods een geringer aandeel in de Zweedse markt voor boerderijmelk dan in 2016 toen het aandeel in het gangbare segment 66 procent bedroeg en in het biologische markt segment 70,3 procent. GM was vorig jaar goed voor respectievelijk 1,6 procent en 2,3 procent van de Zweedse markt voor rauwe melk.

Onderzoek
De karteldienst zegt na diepgaand onderzoek tot de conclusie te zijn genomen dat een combinatie van Arla Foods en GM niet tot wezenlijk andere verhoudingen op de Zweedse zuivelmarkt zal leiden
GM verwerkte in 2016 45 miljoen liter melk tot consumptiemelkproducten en zette daar € 37 miljoen mee om. Arla Foods zette in Zweden € 1,3 miljard om door 1,9 miljard liter melk te verwerken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties