header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 31 oktober 2017 13:55

Boeren brengen biozuivel in Fooddock


Vier lokale boeren, waaronder de biologische melkveehouders Rick Huis in 't Veld van de Melkbrouwerij in Lettele, Annette Harberink van Natuurderij Keizersrande in Diepenveen en Berrie Kleinswormink die in Lettele Brandrode runderen voor melk en vlees houdt, hebben met samen foodhal Fooddock in Deventer een lokale voedselketen opgezet. Ze bieden hun biologische zuivel aan in een shop in Fooddock. Elk weekend maakt een kok gerechten van de lokale ingrediënten.

Met deze samenwerking komen een aantal grote trends bij elkaar, ziet melkveehouder Rick Huis in 't Veld, een van de stadsboeren. "Lokale, biologische producten direct uit de omgeving van Deventer en de beleving van de foodhal. Op deze manier maken we het nog eenvoudiger om te genieten van goede ingrediënten."

"Van oudsher zorgden de boeren voor de stad en de stad voor de boeren", zegt stadsboerin Annette Harberink. "Tot het einde van de vorige eeuw verkochten we onze producten direct op De Brink. We brengen nu deze verbinding opnieuw tot stand". Met de lokale voedselketen wil de vershal in Deventer de afstand tussen stad en platteland letterlijk verkleinen, aldus Frank Hulscher van Fooddock.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties