header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 06 november 2017 08:22

Hogere prijzen voor drinkmelk in Duitsland


Consumptiemelk, room en kwark zijn per 1 november duidelijk duurder geworden bij de discountsupermarkt Aldi Nord in Duitsland, terwijl er de consumentenprijs van boter daalde.

De algemene verwachting is dat veel Duitse supermarkten de prijsaanpassingen van deze marktleider bij basiszuivel de komende dagen volgen. In de onderhandelingen met de zuivelindustrie wist Aldi Nord een prijsafspraak te realiseren van € 1,59 voor een pakje Duitse merkboter van 250 gram tegenover het recordniveau van € 1,99 van vorige maand.

Verhoging voor melkproducten
Tegenover deze prijsdaling met circa 20 procent voor de consumentenboter staat een bijna 15 procent verhoging voor melkproducten in de koelschappen van Aldi Nord. Consumptiemelk met 3,5 procent vet is 10 cent duurder geworden en kost 78 cent per literpak. Bij de halfvolle melk onder Aldi-merk bedraagt de prijsstijging echter 5 cent naar 68 cent per literpak. Tussen de beide varianten melk met 1,5 procent en 3,5 procent vet is nu een prijsverschil ontstaan van 10 cent per liter, terwijl dat tot nu toe meestal tussen de 4 en 5 cent lag. Ook andere zuivelproducten zijn bij Aldi Nord per 1 november duurder geworden. Zo steeg de prijs van slagroom van 49 naar 69 cent per pakje van 200 gram en ook voor spuitroom in een bus moet de consument in Duitsland meer betalen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties