header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 08 november 2017 09:11

Landana Jersey Gouda nu in Duitsland


Vandersterre Holland uit Bodegraven lanceert als innovatie de kaas Landana Jersey Gouda van de melk van het oude koeras Jersey in de Duitse kaastoonbanken.

Volgens de onderneming wordt deze kaas gemaakt van de weidemelk van Nederlandse Jersey-koeien, een eeuwenoud ras, bestaande uit vriendelijke en bruine koeien. Deze Jersey-melk heeft van nature meer voedingstoffen dan andere koemelk, is rijk aan eiwitten en gezonde vetten zoals Omega-3 en bevat twee keer meer vitaminen en mineralen. De volle melk van de Jersey koe wordt niet gestandaardiseerd of ontroomt. Zo wordt deze melk op een duurzame en transparante wijze in Nederland verwerkt tot hoogwaardige kaas. Die bevat daardoor minder zout, is lactosevrij, zonder kunstmatige kleurstoffen en aroma´s en vanwege het microbiële stremsel geschikt voor vegetariërs.

Gerijpt op houten planken
Vandersterre lanceert de nieuwe kaas met een milde en pikante variant in een gewicht van 11,5 kg. De milde versie is acht tot tien weken gerijpt op houten planken, de pikante variant zestien tot twintig weken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties