header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 08 november 2017 12:30

Deelstaatregering NRW kiest voor schoolmelk


De nieuwe deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen (NRW) heeft besloten vast te houden aan de EU-schoolmelkregeling, waarbij verse (chocolade)melk wordt verstrekt aan de schoolkinderen.

Staatssecretaris dr. Heinrich Bottermann van het ministerie van Landbouw en Consumentenbescherming in Düsseldorf stelde tijdens een bijeenkomst dat zijn minister Christina Schulze-Föcking (CDU) vasthoudt aan de EU-regeling. “De verstrekking van een gezonde, gebalanceerde voeding met verse levensmiddelen gecombineerd met een op kinderen gericht bewegingsprogramma is tegenwoordig belangrijker dan ooit”, zegt Bottermann. “Door onze ondersteuning van het schoolmelkprogramma laten we de scholieren zien, dat ze ook zelf veel kunnen doen om fit en met goede prestaties door de schooldag te komen.”

Opsteker
Voor FrieslandCampina Germany, de enig overgebleven Duitse zuivelonderneming die meerdere deelstaten van verse schoolmelk voorziet, is dit NRW-besluit een opsteker. De Duitse deelstaten vullen de nieuwe EU-regeling inzake schoolmelk- en fruit ieder voor zich anders in. Zo krijgen kinderen in Baden-Württemberg en Rheinland-Pfalz slechts een tot drie porties pure schoolmelk per week te drinken. Daarom heeft de onderneming de schoolmelkactiviteiten in beide deelstaten gestaakt.
Volgens Gabriele Johag, leider van de schoolmelkafdeling bij FrieslandCampina in Keulen is het besluit van de NRW-regering belangrijk. “Door de marktbetekening van NRW als deelstaat met de grootste bevolking kunnen we ook de levering van verse schoolmelk aan scholen in andere deelstaten veiligstellen”, aldus Johag. Bovendien is ze verheugd dat NRW ook chocolademelk wil ondersteunen. Volgens haar smaakt chocolademelk niet alleen super, maar het verbetert ook aantoonbaar de concentratie en motivatie van kinderen ten opzichte van kinderen die niet ontbijten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties