header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 17 november 2017 12:25

Jumbo wil naar duurzamere melk


Jumbo wil vanaf 2022 alleen duurzamere melkproducten in de schappen zetten. De supermarktketen heeft daarover afspraken gemaakt met milieuorganisatie Milieudefensie.

Jumbo wil tevens dat leveranciers over vijf jaar alleen veevoer uit Europa gebruiken. De keten gaat zich verder sterk maken voor weidevogelbeheer en een grondgebonden veehouderij. Voor het merendeel in dagverse zuivel hanteert Jumbo al een weidegangcertificering. In 2020 wil de formule voor huismerk zuivel alleen nog weidegangmelk gebruiken. De foodretailer, die via het CBL deel uitmaakt van de Duurzame Zuivelketen, is onlangs ook een samenwerking met de Dierenbescherming gestart om te kijken of melk het Beter Leven keurmerk kan krijgen.

De eerste
Jumbo is de eerste Nederlandse supermarkt met deze plannen voor het verduurzamen van zuivel. Milieudefensie haalde onlangs voor een petitie voor duurzamere melk in de supermarkten ruim 45.000 handtekeningen op. “Als al onze melk duurzamer wordt geproduceerd dan neemt het Nederlandse mestprobleem af, lopen koeien in de wei en krijgen ze veevoer uit Europa. Nu Jumbo als eerste supermarkt deze stap heeft gezet, richten we ons op andere supermarkten, zodat duurzamere melk heel normaal wordt”, aldus Bart van Opzeeland van Milieudefensie.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties