header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 20 november 2017 08:16

DBV: snellere signalen van zuivelmarkt nodig


Volgens de melkveehouderijcommissie van de Duitse boerenorganisatie DBV kunnen melkveehouders niet op tijd reageren op actuele marktontwikkelingen, wanneer prijssignalen bij hen te laat aankomen.

Volgens Karsten Schmal, melkveehouderijvoorzitter van het DBV, moet daarom worden gewerkt aan een andere prijsvorming in de leveringscontracten tussen zuivelondernemingen en melkveehouders. “Bij belangrijke productsegmenten zien we dat de markt zich momenteel wat negatief ontwikkelt. Desondanks komt bij ons melkveehouders op grond van de uit het verleden stammende prijsontwikkeling voor de grondstof melk dit actuele prijssignaal niet aan. Integendeel, de huidige melkprijs zet aan tot een hogere melkproductie. Dat kan – zoals in de melkcrisis van 2015 en 2016 – weer tot dalende uitbetaalde melkprijzen en tot problemen bij enkele zuivelondernemingen leiden.”

Gedifferentieerde vergoedingen
Wetenschappers van de Universiteit Kiel en het Von Thünen-Instituut bevestigen deze waarneming en adviseren bij voorbeeld om voor een bepaalde melkaanvoer gedifferentieerde vergoedingen af te spreken.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties