header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 20 november 2017 08:27

Omzet Duitse voeding ‘zonder gentechniek’ € 4,5 miljard


De voedingsmiddelenindustrie realiseert dit jaar in Duitsland met ruim 7.000 voedingsmiddelen met het logo ‘Zonder gentechniek’ een omzet van ruim € 4,5 miljard, zo blijkt uit informatie van de vereniging ‘Levensmiddelen zonder Gentechniek’ (Vlog).

Het aantal Vlog-leden en -licentienemers van dit logo groeide de laatste twaalf maanden met 52 procent naar meer dan zevenhonderd voedselproducerende ondernemingen. Het aantal levensmiddelen met het logo ‘Zonder gentechniek’ steeg diezelfde periode met 45 procent. De belangrijkste groeisegmenten zijn melk- en zuivelproducten, eieren en pluimveevlees.

Minder gentechplanten
Directeur Alexander Hissting van Vlog: “Deze ontwikkeling is goed voor het milieu, omdat minder gentechnisch veranderde planten in de troggen van onze dieren belanden en minder op de akkers worden geteeld, zowel in Europa als in de rest van de wereld. Het is ook goed, omdat de consument zo zelf kan besluiten of hij met zijn aankoopgedrag en consumptie gentechnisch veranderde planten wil ondersteunen of verbannen.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties