header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 21 november 2017 09:41

Beierse landbouwminister met delegatie naar China


De Beierse staatsminister van Landbouw, Helmut Brunner, vertrekt woensdag met een zware handelsdelegatie naar Zuid-China om de agrarische handelsbetrekkingen uit te bouwen en nieuwe afzetkanalen te openen.

Met onder anderen topmanagers van de Beierse zuivelindustrie zijn tal van activiteiten gepland in de Zuid-Chinese streek Guangdong (de Beierse partnerprovincie) en Hongkong. Zo worden in Shenzhen importeurs en handelspartners uitgenodigd voor een typisch Beierse avond. In Hongkong worden supermarkten en een versmarkt bekeken, evenals bezoeken aan melkveebedrijven gebracht.

Derde markt
Voor Beieren is China momenteel na Zwitserland en de Verenigde Staten de derde belangrijkste markt buiten de Europese Unie voor agrarische producten. Vorig exporteerde de deelstaat voor € 143 miljoen aan voedingsmiddelen naar China, waaronder bier, hop, plantaardige voedingsmiddelen zoals azijn en soepen, evenals een groeiende hoeveelheid melk- en zuivelproducten. Deskundigen gaan ervan uit dat de komende jaren vooral de Beierse zuivel- en vleesindustrie meer dan gemiddelde marktkansen hebben in China.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties