header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 21 november 2017 14:41

Camerasysteem voor melkpoederanalyse


Retsch Benelux, onderdeel van Verder Scientific Benelux, lanceert een nieuw camerasysteem voor beeldanalyse van producten zoals melkpoeder die met een sproeidroogproces zijn geproduceerd.

De Camsizer X2 meet de deeltjesgrootte en -vorm van de producten met een dynamisch meetbereik van 0,8 µm tot 8 mm. Het apparaat heeft korte meettijden en een goede reproduceerbaarheid. Het systeem werkt met digitale beeldverwerking waarbij gedispergeerde deeltjes langs twee pulserende ledlichtbronnen komen en de schaduwen van de deeltjes met twee digitale camera’s worden geregistreerd.

Hogere pixelresolutie en beeldsnelheid
De techniek leidt vanwege de meting in een breed dynamisch meetbereik tot een hogere pixelresolutie en hogere beeldsnelheid. De camera kan hierdoor fors meer deeltjes detecteren.
Het camerasysteem is geschikt in processen voor het tot poeder sproeidrogen van zuivelproducten zoals melk, room en yoghurt als grondstof voor verdere verwerking in voedingsproducten. Of melkpoeder in dat vervolgproces geschikt is voor oplossen, vloeibaar of reconstitutie, wordt bepaald door de kwaliteit en grootte van de melkpoederdeeltjes.
De software van de Camsizer X2 zorgt voor een optionele opslag van beelden met bijbehorende grootte- en vormparameters in een database.
Meer informatie: www.retsch-technology.nl/CamsizerX2

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties