header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 22 november 2017 11:01

A-ware gaat samenwerken met Duitse coöperatie


Royal A-ware en de Kooperative Milchverwertung Emlichheim hebben een samenwerkingscontract ondertekend. Vanaf 2019 gaat alle melk van de Duitse coöperatie naar A-ware.

De Duitse coöperatie telt ongeveer honderd leden melkveehouders uit de regio Bentheim, net over de grens bij Coevorden. Directeur Albert Weersmann en boerenvoorzitter Gerhard Reinink: “Wij hebben al langer contact met Royal A-ware en zijn erg blij met deze samenwerking. Door de groeiende vraag naar melk bij Royal A-ware zoeken wij extra melkveehouders die, na afloop van hun huidige contract, vanaf 2020 kunnen gaan leveren.”

Meerdere melkstromen
Volgens Klaas de Jong, coo bij Royal A-Ware, past de samenwerking met de Duitse coöperatie in het beleid van A-ware. “Royal A-ware is een groeiend bedrijf. Onder andere vanwege de uitbreiding van de specialiteitenlijn van Royal A-Ware in Heerenveen ontstaat een groeiende behoefte aan melk. De samenwerking past in ons beleid om samen met ketenpartners meerdere melkstromen te verwerken tot gespecialiseerde kaas- en zuivelproducten voor onze nationale en internationale afnemers.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties