header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 28 november 2017 16:08

Hoogvliet stopt met inspiratieschap zuivel


Hoogvliet is gestopt met het inspiratieschap in zuivel. De pilot werd de afgelopen maanden gehouden in de winkels in Voorschoten en Alphen aan den Rijn, schrijft Distrifood. De test met een nieuwe indeling van het zuivelschap, een samenwerking met FrieslandCampina, heeft niet geleid tot meer verkoop van high-valueproducten en ingrediënten.

Hoogvliet verwachtte met het inspireren van de consument een verschuiving van de aankoop de zuivelcategorie een omzetboost te geven. In het inspiratieschap lagen onder meer appels, koekjes, ontbijtgranen, ontbijtkoek, honing en bosbessen.

Groeidrijver
FrieslandCampina zocht voor de pilot de samenwerking met Hoogvliet, omdat de formule al jaren een hoog fair share in de zuivelcategorie kent. Het inspiratieschap zou aansluiten op de nieuwe categorievisie van FrieslandCampina waarbij onder andere het ontbijt en het toetje momenten zijn die als groeidrijver van de categorie worden gezien.

Indeling op productsoort
“In het zuivelschap, dat zoals in iedere supermarkt traditioneel was ingericht, lag de nadruk op een indeling op productsoort, dus een groepering op toetjes, vla, melk, karnemelk et cetera”, stelde Sander van der Hoeven, categorymanager zuivel bij Hoogvliet in het juninummer van ZuivelZicht. Over welke producten onvoldoende bijdrage leveren aan de categorie kon geen uitspraak worden gedaan. Ook naar welk percentage fair share de categorie kon groeien maakte Van der Hoeven niet bekend.

Combinatieverkoop
Het zuivelschap in de twee winkels was tijdelijk anders ingedeeld om te sturen op combinatieverkoop. De schappresentatie werd onderbroken door een frame met ontbijtproducten en een kader met toetjes. Aan beide kaders waren bakjes bevestigd met kaarten met recepten die kopers kunnen bereiden met de producten uit het inspiratieschap. Iedere maand vernieuwden de kaarten met zes andere recepten voor ontbijt en toetje die in vijftien minuten te bereiden zijn.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties