header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 29 november 2017 15:23

EKO-keurmerk gaat verbreden


De Stichting EKO-keurmerk gaat per 1 januari het EKO-keurmerk verbreden. Met het nieuwe keurmerk kunnen boeren laten zien dat ze meer doen dan de Europese biologische wetgeving over dierenwelzijn en zorg voor het milieu voorschrijft.

Ondernemers kunnen volgend jaar tonen welke maatregelen ze hebben genomen op het gebied van bijvoorbeeld klimaatbeleid, verpakkingen, gezondheid en arbeidsomstandigheden.
Voor EKO-licentiehouders in de keten van boer tot winkel gelden straks extra normen voor sociaal en eerlijk handelen. Iedere ondernemer gaat jaarlijks twee extra duurzame stappen zetten. Op EKO-keurmerk.nl worden deze ambities per bedrijf vastgelegd en getoond.

Biologische varkenshouderij is de eerste
De biologische varkenshouderij is de eerste sector die met de extra normen werkt. De melkveehouderij en andere sectoren volgen binnenkort.
De normen betekenen een verdieping van de Europese eisen voor biologische producten die sinds 2012 moeten voldoen aan het Europees biologisch keurmerk. “Er zijn wel honderd verschillende duurzaamheidskeurmerken voor voedsel, elk op hun eigen onderwerp. Met ons vernieuwde EKO-keurmerk willen we de bewuste consument houvast bieden met een allesomvattend keurmerk”, aldus Ronald van Marlen, bestuurslid van de Stichting EKO-keurmerk.

Keurmerkproducten steeds vaker gekocht
De consument in de supermarkt koopt steeds vaker producten met een duurzaam keurmerk. Die groei zet dit jaar verder door met 29 procent. De totale omzet in keurmerken met duurzaamheidsclaim stijgt naar € 3,5 miljard, zo blijkt uit recent onderzoek van IRI. De toename is te zien in alle categorieën en bij alle keurmerken, maar met name het Beter Leven-keurmerk klom in omzet, gevolgd door het keurmerk Biologisch.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties