header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 29 november 2017 15:28

IJsboerke wordt Nederlands


De Nederlandse ondernemer Fons Walder stapt met het chocolademerk Baronie in de Belgische roomijsproducent Glacio. Glacio voert in ons land het merk IJsboerke. De prijs van de overname is niet bekendgemaakt.

De Belgische chocoladeonderneming Baronie voegt met de overname van Glacio in Beerse ‒ goed voor een omzet van ongeveer € 600 miljoen euro ‒ nog € 100 miljoen omzet toe, aldus de Belgische krant De Tijd.

Versterking jaarrondassortiment
De Belgische chocoladeproducent wil met de roomijsproducten van Glacio als lente- en zomerproduct zijn jaarrondassortiment in retail versterken. Nog onduidelijk is of de overname van het Belgische ijsmerk gevolgen heeft voor DMK. Het Duitse zuivelconcern kocht vijf jaar geleden 33 procent van Glacio. DMK zou vijf jaar lang roomijsproducten van Glacio in Duitsland verkopen plus een deel van de productie naar het Belgische Beerse verplaatsen.

Derde eigenaar in twintig jaar
IJsboerke, een merk dat ruim tachtig jaar bestaat, verandert nu voor de derde maal in twintig jaar van eigenaar. In 1997 werd het bedrijf in Tielen onderdeel van de Nationale Portefeuillemaatschappij van Albert Frère dat ook uitbreidde met Artic en Mio, vier jaar geleden nam Glacio het merk over en nu volgt Baronie.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties