header ZZ

header ZZ mobiel

donderdag, 07 december 2017 09:16

NRW-Landbouwminister bekijkt schoolmelkactiviteiten


CDU-minister Christina Schulze Föcking van Landbouw en Voeding van de deelstaat Noordrijn-Westfalen bekeek woensdag 6 december de door deze Duitse deelstaat ondersteunde schoolmelkactiviteiten.

Daartoe bracht ze een bezoek aan de Willibrord-basisschool in Steinfort. Ze nam er deel aan de beide modules Lotte’s bewegingspauze en melkontdekkingstocht. De minister (links op de foto) toonde zich niet alleen enthousiast over de koe Lotte als mascotte en de actieve kinderen, maar nam ook zelf de kooklepel ter hand. “Als moeder weet ik hoe belangrijk voldoende beweging en een gebalanceerde, gezonde voeding met verse levensmiddelen voor kinderen is om op school fit te zijn. Evenzo belangrijk is het de jeugd de kennis van voedingsmiddelen zo vroeg mogelijk op praktische wijze te verklaren, thuis en ook in de schoolkeuken. Kinderen de waarde van levensmiddelen, het belang van een gezonde voeding en zijn bereiding bijbrengen is van fundamentele betekenis”, aldus Schulze Föcking.

Melkontdekkingstocht
De module Lotte’s bewegingspauze zet kinderen van alle leeftijden aan tot lichte en speelse bewegingen als korte, ontspannende pauze tijdens de lessen. Bij Lotte’s melkontdekkingstocht bereiden derde- of vierdeklasleerlingen van de basisschool in een mobiele keuken gezamenlijk internationale gerechten uit vers fruit, verse groenten, evenals melk en melkproducten. Deze gerechten worden vervolgens met elkaar gegeten.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties