header ZZ

header ZZ mobiel

vrijdag, 08 december 2017 09:28

Nuffield Farming scholarship voor drie melkveehouders


Zes Nederlandse agrarische ondernemers – waaronder de drie melkveehouders Kees Hemminga, Rick de Vor en Robert Nijkamp – zijn door de selectie gekomen voor een Nuffield Farming scholarship 2018. Dit wordt wereldwijd uitgereikt aan circa zeventig boeren die de potentie hebben om toonaangevend in hun sector te worden.

Kees Hemming, voor zijn Nuffield scholarship ondersteund door Rabobank en met zijn vader melkveehouder in het Friese Terband, wil meer inzicht krijgen in wereldwijde trends om zijn bedrijf hierin beter te kunnen positioneren. Tijdens zijn Nuffield studie wil hij zich verder verdiepen in trends en ontwikkelingen die invloed hebben op de Nederlandse melkveesector en hoe hiermee op het boerenerf om te gaan.
Rick de Vor, die samen met zijn vrouw Judith een bedrijf met 115 koeien heeft, ontvangt zijn Nuffield Scholarship met ondersteuning van de provincie Utrecht. Hij gaat zich verdiepen in het veenweidegebied en de behorende grote oppervlakte water. Essentiële vragen hierbij zijn: hoe de bodemdaling te vertragen dan wel te stoppen en daardoor de CO2-uitstoot te beperken en tegelijkertijd een goed verdienmodel over te houden voor de melkveehouderij in dit gebied? In dit verdienmodel kan het wateroppervlak een belangrijke rol spelen.
Robert Nijkamp uit Raalte ontvangt zijn Nuffield Scholarship met ondersteuning van de provincie Overijssel. Hij heeft samen met zijn familie een bedrijf met veertig melkkoeien en 70.000 scharrelvleeskuikens. Nijkamp onderzoekt het toepassen van slim gebruik van de aanwezige data op zijn bedrijf om via blockchaintechnologie boeren en consumenten te verbinden en tevens de vleesketen flexibeler te maken voor boeren en ondersteuning te bieden voor stal- en bedrijfsmanagement.

Nuffield studie en onderzoek
De geselecteerde boeren krijgen met een Nuffield scholarship de kans om zichzelf en daarmee hun bedrijf en sector verder te ontwikkelen. Begin maart gaan de zes scholars voor de offiele start van hun scholarship naar de Contemporary Scholars Conference die dit jaar in Nederland wordt gehouden.
Ze verblijven de komende anderhalf jaar minstens zes weken in het buitenland om zich te verdiepen in hun studieonderwerp naar eigen keuze. Daarnaast laten ze aan buitenlandse boeren de ins en outs van de Nederlandse landbouw zien.

Onderscheid in de landbouw
Het doel van een Nuffield scholarschip is om mensen te ontwikkelen tot personen die zich onderscheiden in de landbouw. Het netwerk, ooit gestart door de Engelse Lord Nuffield, bestaat uit ruim 1.800 boeren over de hele wereld. In Nederland wordt het initiatief onder andere ondersteund door Global Dairy Farmers, Rabobank, Privon en de provincies Utrecht en Overijssel.

Aanmelden voor het Nuffield Scholarship 2019 kan tussen 1 juli en 1 september 2018.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties