header ZZ

header ZZ mobiel

maandag, 11 december 2017 11:39

AH en A-ware verduurzamen kaas- en zuivelschap


Albert Heijn en Royal A-ware hebben een overeenkomst gesloten voor het realiseren van een duurzamere en transparante productieketen voor zuivelproducten.

A-ware gaat melk verwerken tot kaas, melk en yoghurt van het AH Huismerk, waarvan de herkomst transparant is en die op een duurzamere wijze zijn geproduceerd. Melkveehouders die aan het concept willen meedoen ontvangen een premie bovenop de A-ware-melkprijs, zo heeft de onderneming bekendgemaakt.
De verdere verduurzaming van de productieketen is gebaseerd op drie pijlers: koe, bodem en boer. In de periode 2018-2020 wordt het programma stapsgewijs ingevoerd.

Weidegang
Op het gebied van weidegang zegt A-ware te streven we naar een verdere optimalisering van weidegang voor melkkoeien. “De basis voor goede weidegang ligt bij het eten van gras in de wei. Daarom wordt jongvee ook geweid.”
In het winterseizoen, wanneer de koeien binnen staan, dienen alle koeien te beschikken over een eet- en ligplek en hebben ze meer ruimte in de stal. “Dit is belangrijk voor het natuurlijke gedrag van de koeien. In alle stallen hangt een koeborstel voor de verzorging van de huid van de koe. Een koe is een herkauwer en eet gras. Wij vinden het belangrijk dat een koe de juiste voeding krijgt waaruit zij optimaal melk kan produceren. Het voer zal voor ten minste 80 procent bestaan uit – geconserveerd – gras.”

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties