header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 12 december 2017 09:13

Hochwald Milch werkt aan vaste melkprijs leden


De Duitse zuivelcoöperatie Hochwald Milch uit Thalfang werkt in 2018 een model met vaste melkprijzen uit, waaraan de leden/melkveehouders vrijwillig kunnen deelnemen.

Het basisidee is de realisering ervan via de activiteiten op de goederentermijnbeurs, die deze zuivelcoöperatie daar vervolgens voor de deelnemende leden/melkveehouders afwikkelt. Dat zei bestuursvoorzitter Peter Manderfeld van Hochwald Milch eG tijdens het Toekomstforum van zijn coöperatie. “De schommeling van de melkprijs blijft ook in de toekomst een factor die ons bezighoudt. We werken daarom aan alternatieven voor onze leden/melkveehouders om deze schommelingen te compenseren of op zijn minst te verminderen”, aldus Manderfeld. Tijdens het forum bleek dat 75 procent van de driehonderd aanwezige melkveehouders zich kon voorstellen aan dit model van een vaste melkprijs deel te nemen.

Duurzaamheid
Tijdens het forum waren de melkveehouders het er ook over eens dat duurzaamheid niet slechts een actueel thema is, maar ook in de toekomst door consumenten geëist wordt. Melkveehouders als deskundigen van deze duurzaamheid moeten daarom meer nog dan nu over dit onderwerp actief communiceren en laten zien wat hun prestaties op dit vlak zijn, zowel als het gaat om de melkproductie alsook bij het onderhoud van het landschap.

Strategie Hochwald 2020
Detlef Latka, voorzitter van de hoofddirectie van Hochwald Foods, berichtte over de succesvolle realisering van Strategie Hochwald 2020. “Op alle terreinen zitten we binnen ons tijdplan. Begin volgend jaar is ook de gedetailleerde planning van onze nieuwe fabriek zover afgesloten, dat we deze concreet kunnen plannen op een vestigingsplaats en dat de bouw daar kan beginnen”, aldus Latka.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties