header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 12 december 2017 09:14

Duitse duurzaamheidsprijs 2018 naar Andechser Natur


De particuliere Beierse, biologische zuivelonderneming Scheitz uit Andechs heeft met zijn merk Andechser Natur de Duitse duurzaamheidsprijs 2018 gewonnen.

Deze prijs wordt in samenwerking met de Bondsregering jaarlijks toegekend door de Duitse stichting Duurzaamheidsprijs. Directeur Barbara Scheitz nam de prijs in ontvangst. “Het voor ons bijzondere aan deze duurzaamheidsprijs 2018 is dat onze biologische zuivelproducten onder het merk Andechser Natur centraal staan. Zij belichamen als merk het duidelijkst ons credo: natuurlijk zonder de natuur te belasten.”

Weidegangpremie
De Beierse zuivelonderneming Andechser Molkerei Scheitz produceert inmiddels ruim honderd jaar zuivelproducten. In 1980 werd er voor het eerst ‘biologisch geproduceerde’ boerderijmelk verwerkt. Inmiddels voorzien ongeveer 630 biologische melkveebedrijven de moderne fabriek van biologische melk. Scheitz honoreert de weidegang van de biologische koeien met een voor Duitsland unieke weidegangpremie op de melkprijs.

Kijkje in de productieketen
Om zijn biologische melkveehouders ‘een gezicht te geven’ is in 2008 een systeem geïntroduceerd, waarbij de consumenten terug in de productieketen kunnen kijken. Door het invoeren van de minimale houdbaarheidsdatum van een product op de website kan worden bekeken uit welke streek en van welke biologische melkveebedrijven de melk komt. Bovendien kan de consument een biologische koe adopteren en op deze wijze het leven op zo’n bedrijf te leren kennen en de biologische melkveehouderij met hun bijdrage te ondersteunen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties