header ZZ

header ZZ mobiel

dinsdag, 12 december 2017 10:17

Bel betaalt APBO-veehouders 35 cent in 2018


Het Franse particuliere kaasconcern Bel betaalt de melkveehouder van APBO over 2018 een melkprijs uit van 35 cent per kg melk, zo zijn deze officieel erkende organisatie van melkveehouders en de groep Bel overeengekomen.

Dit akkoord versterkt de samenwerking die Bel en deze Association des Producteurs Bel de l’Ouest (APBO) in de loop der tijd hebben opgebouwd. Bij APBO zijn ruim zevenhonderd melkveehouders aangesloten, circa 80 procent van de Franse melkveehouders die hun melk aan Bel leveren. De groep Bel betaalt de veehouders van APBO in de toekomst een hogere melkprijs en steunt zo een duurzame melkveehouderij, die op deze wijze kan voldoen aan de groeiende wensen van de consument.

Meer inkomenszekerheid
De veehouder profiteert niet alleen van een hogere melkprijs, maar heeft met de voor 2018 gegarandeerde prijs van 35 cent per kg melk ook meer helderheid en zekerheid over zijn jaarinkomen. Van de andere kant betaalt Bel voor duurzame producten en een veehouderij die diervriendelijk is. Daartoe behoren bepaalde richtlijnen bij de melkproductie zoals het gebruik van gentechvrije diervoeders en de verplichting tot weidegang van melkkoeien op ten minste 150 dagen per jaar. Deze laatste eisen liggen boven de gebruikelijke standaarden en worden vergoed met een maandelijkse bonus van 2,1 cent per kg melk.

Versterking van de samenwerking
Alle afspraken worden de komende weken gemeenschappelijk uitgewerkt. APBO geeft daarna een geaccrediteerd bureau de opdracht om zijn melkveehouders te certificeren. “Deze overeenkomst is een belangrijke stap en versterkt onze samenwerking met de veehouders, die we verder willen uitbouwen om onze onderneming duurzamer vorm te geven”, aldus Antoine Fiévet, ceo van de Bel-groep.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties