header ZZ

header ZZ mobiel

woensdag, 13 december 2017 11:44

Saputo rondt overname geitenkaasproducent in VS af


De Canadese zuivelproducent Saputo blijft op overnamepad. In de Amerikaanse staat Wisconsin heeft de onderneming de overname van Betin Inc afgerond. Betin produceert en verkoopt geitenkaas in de Verenigde Staten onder het merk Montchevre.

Saputo, dat in Australië ‘s lands grootste melkverwerker Murray Goulburn overneemt, betaalt ruim CAD$ 340 miljoen voor de overname van Betin. Daarmee krijgt de Canadese zuivelmaker de beschikking over een productielocatie in Belmont, Wisconsin. Daar werken 319 mensen.

Groter aandeel geitenkaas
Met de overname vergroot Saputo het aandeel geitenkaas in het portfolio voor Noord-Amerika. Dat bestaat verder uit mozzarella en andere speciaalkazen als ricotta, provolone, parmezaan en romano. Betin realiseerde in het afgelopen boekjaar dat eind juni afliep een omzet van ongeveer US$ 150 miljoen.

Sluiting fabriek Fond du Lac
Naast uitbreiding van zijn activiteiten in Wisconsin, sluit Saputo volgend jaar mei een andere productielocatie in de Amerikaanse staat. In Fond du Lac sluit Saputo de kaasfabriek, waar 126 mensen werken, om de efficiëntie te vergroten.
De productie wordt verplaatst naar de nieuwe Saputo-fabriek in Almena in het westen van Wisconsin. De zuivelproducent denkt daarmee op jaarbasis US$ 5,5 miljoen te besparen.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

Zoeken

Advertenties